Kayıtlar

Nisan, 2019 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Marshmallow Party :)

Resim
Resimlerin  tamamı için "Devamı"'na tıklayınızzzz :)  İlk resimde Dua mı ediliyorrr ???   😆 Büyütmek için lütfen tıklayınızzzz :)

Arduino' yu Bilgisayara Tanıtmak

Resim
Arduino kartları bazı bilgisayarlarda sürücü yüklemesi aşamasında sorun çıkarabilmektedir. Aşağıdaki adımlar takip edilerek sürücü yüklemesini gerçekleştirilebilirsiniz. Resimlerdeki anlatım Arduino UNO kartı üzerinden yapılmıştır. Ancak aynı yöntem tüm Arduino kartlarına uygulanabilir. Bu adımlara geçmeden önce bilgisayarınıza Arduino IDE programını kurmanız gerekmektedir.  Programı  http://arduino.cc/en/Main/Software  adresinden indirebilirsiniz. Bu dökümanda, dökümanın hazırlandığı tarih itibari ile en son sürüm olan Arduino IDE 1.6.0 sürümü Windows Installer versiyonu ile yükleme yapılmıştır. Öncelikle “Aygıt yöneticisi” açılarak “Diğer aygıtlar” veya “Bağlantı noktaları” sekmesi altında Arduino kartını buluyoruz. Model listesinden kullanmakta olduğunuz Arduino kartını bulup üzerine tıklıyoruz. Biz Arduino UNO kartı için yükleme yaptığımdan Arduino Uno modelini seçtik. Siz hangi kartı kullanıyorsanız o kartı seçtiğinize emin olunuz. Daha sonra “İleri”butonuna tıkl

Derslerdeki ilk günümüz

Resim
             Marshmallow challenge    ile iki grubumuzla start verdik. Kazanan ekibimiz 5.sınıflardan 6.grup oldu. Bu yarışma ile öğrencilerimiz hem birbirlerini tanıdılar hem de ekip çalışması ile kısıtlı malzemeler ile en yüksek kuleyi oluşturdular.    Marshmallow challenge nedir ??  

Eğitimlerimiz Başladı

Resim
Antalya Valiliğimizin koordinesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzce yürütülen  “YETENEĞİM KEŞFEDİLİYOR” projesi başlatıldı. İlimizdeki 5. ve 9. Sınıf düzeyinde,  yeteneklerinin keşfedilmesini bekleyen öğrencilerimizin belirlenme çalışmaları Yetenek  Tarama Ekiplerimiz tarafından keşfedilen öğrencilerin Bilişim Alanındaki kursları Salı 16:00-18:00 arası 9.sınıflara , Perşembe 16:00-18:00 arası 5.sınıflara Şehit Serkan Çölkesen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Laboratuvar'larında Eğitmenlerimiz tarafından başlamıştır.