Arduino' yu Bilgisayara Tanıtmak


Arduino kartları bazı bilgisayarlarda sürücü yüklemesi aşamasında sorun çıkarabilmektedir. Aşağıdaki adımlar takip edilerek sürücü yüklemesini gerçekleştirilebilirsiniz. Resimlerdeki anlatım Arduino UNO kartı üzerinden yapılmıştır. Ancak aynı yöntem tüm Arduino kartlarına uygulanabilir.
Bu adımlara geçmeden önce bilgisayarınıza Arduino IDE programını kurmanız gerekmektedir.  Programı http://arduino.cc/en/Main/Software
 adresinden indirebilirsiniz. Bu dökümanda, dökümanın hazırlandığı tarih itibari ile en son sürüm olan Arduino IDE 1.6.0 sürümü Windows Installer versiyonu ile yükleme yapılmıştır.
Öncelikle “Aygıt yöneticisi” açılarak “Diğer aygıtlar” veya “Bağlantı noktaları” sekmesi altında Arduino kartını buluyoruz.
Model listesinden kullanmakta olduğunuz Arduino kartını bulup üzerine tıklıyoruz. Biz Arduino UNO kartı için yükleme yaptığımdan Arduino Uno modelini seçtik. Siz hangi kartı kullanıyorsanız o kartı seçtiğinize emin olunuz. Daha sonra “İleri”butonuna tıklıyoruz.
10
Açılan “Sürücü Güncelleştirme Uyarısı” penceresinde “Evet” diyoruz.
11
Resimdeki gibi sürücü güncelleme başarılı bilgisini almanız gerekiyor.
12

Tekrar “Aygıt yöneticisi”ne geldiğimizde “Bağlantı noktaları” sekmesi altında Arduino kartının başarılı bir şekilde yüklendiğini görmemiz gerekiyor. Kartın yanında belirtilen COM portu Arduino IDE üzerinden seçerek kod yüklemeyebaşlayabilirsiniz.



Yorumlar

  1. Arduino yu tanıtmak için windows işletim sistemimizin x64 bit olması şart arkadaşlar :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder